vineri, 8 martie 2024

ALIMENTATIA ORGANICA

Dedic acest articol prietenei mele. Am promis sa scriu încă de acum 2 ani. Pentru ca se insista cu veganismul, am decis sa scriu acum. 
Alimentatia face parte din cotidianul nostru.
Alimentatia organică nu este neapărat vegana. Alimentatia organică ci este fără chimicale și nemodificata genetic.
Alimentatia vegana plina de chimicale / procesata, este mai periculoasa decat mancarea de origine animala, dar organica.
Chimicalele sunt problema secolului 21. Odată introduse în corp sunt greu / dificil de eliminat, chiar și de un corp în stare de sanatate perfecta.
Dacă mancam si vegan și organic atunci avem o alimentatie ideala.Corpul incepe, dupa cativa ani sa se autointretina, fara a avea nevoie de adjuvanti.
Alta greseala(de aici plecase ideea diferentei) este sa compari postul cu alimentatia vegana. Și când ținem postul religios alimentatia poate fi procesata. Amintiti-va cum se manca celebra margarina pe paine si gem cu zahăr procesat. Zahărul procesat este din cele mai mari otrăvuri pentru corp. Margarina are in ea colorant oranj(alt mare chemical) și în final, acum e public(între margarina si plasticul din pixuri este diferenta de 1 atom de carbon).
În concluzie: alimentele de post sau vegane dacă sunt procesate sunt chiar periculoase, cu atat mai periculoase dacă au fost și preparate termic.
Alimentatia organică ne ajuta să ne pastram sanatatea, dar ne trebuie un efort susținut sa o dobandim.
Pentru a ne redobandi sanatatea e nevoie sa tratam cauza bolii, nu simptomul. Simptomatic, într-adevăr, e mai eficient sa folosim remedii naturale, dar incursiunea veritabilă spre sanatate o facem doar tratand întreg corpul de conștiința.
Terapeutul îl alegeti fiecare dupa vibratia voastra. Cat e calitate și cât e cantitate, e alegerea fiecăruia. calea fiecăruia.
Va doresc alegeri inspirate și sănătate pe masura conștiinței!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu